Alle rettigheder til denne hjemmeside tilhører Kennel Canidan - 2012

Hvalpenes opvækst

Allerede 1-2 uger før fødsel bliver den kommende mor installeret i sin ”fødestue”, så hun kan vænne sig til værelset og fødekassen. I de sidste dage før fødslen flytter jeg ind til hende og sover sammen med hende til hvalpene er født og ca. 10 dage her efter, for at sikre, at alt går, som det skal.

Hvalpene fødes i en ren og rummelig fødekasse. I kassen er der en varmeplade, som hvalpene allerede fra fødslen kan krybe til eller fra, afhængig af, om de fryser eller har det for varmt.

De første 2-3 uger er der fuldstændig ro om tæven og de små – ingen besøgende! Det er vigtigt, at tæven føler sig tryg og får fred til, at passe sine hvalpe.

Når hvalpene bliver 4 uger, kommer der lidt mere liv. De kan nu høre og er ret gode til, at komme rundt i kassen. De er begyndt, at få serveret lidt mad, men de spiser ikke meget endnu. Det er også nu lydtræningen begynder. Hver dag afspiller jeg en cd med lyde – alt fra fyrværkeri til knallerter til skrigende børn og tordenvejr.
En gang eller 2 om dagen kommer de ud i stuen og futter rundt blandt de andre hunde og hvis vejret er til det, kommer de også en smule ud i haven.

Ved 5-6 uger er der fart på!! Hvalpene tumler vildt med hinanden og har fået god smag for legetøjet og tingene i hvalperummet. I hvalperummet har de en lille vippe, en kasse de kan kravle op på, en lille tunnel og en bamseting med lange ben, der hænger i loftet – disse ting hjælper hvalpen med, at udvikle deres sanser.
Det er også nu socialiseringen rigtig starter – hvalpene får for første gang snor på og går nogle små ture her hjemme på gården, hvor de ser maskiner, køer og andre sære ting.

De sidste to uger før hvalpene skal flytte, bruger vi på, at køre bil, besøge gå-gaden, dyreklinikken og andre fremmede steder. Jeg arrangerer også et par møder med andre søde hunde af forskellige racer. Ved denne alder er hvalpene mest i hele huset og haven sammen med de andre hunde, men er i deres hvalperum om natten og når de er alene hjemme.


Det er et hårdt arbejde, at have hvalpe, men når de forlader mig og skal ud i deres nye hjem ved jeg, at jeg har gjort mit bedste for, at det skal være så nemt for de små som overhovedet muligt, at falde til i deres nye hjem.

 

 

 

 < Tilbage