Om Canidan

Canidan er et seriøst opdræt af mentalt og fysisk racetypiske Cavalier King Charles Spaniels med sundheden i højsædet.

 
Jeg, Maj-Britt, er fra 1980 og bor sammen med hundene og min kæreste, Kasper, på et større kvægbrug nær Varde, hvor vi kan glæde os over store eng-områder, græsmarker og skov lige udenfor døren, hvilket er en ren fryd for hundene, der hver dag løber frit på gåturene.
Det er vigtigt for mig, at mine hunde har et godt liv og hverdagene bliver fyldt op med gåture, træning og andre former for aktivering.
Mine hunde er vant til, at dagene ikke altid er ens og de tager det derfor i ”stiv pote”, når vi skal noget nyt. De er ofte med på besøg hos venner og familie, i hundeskoven, hvor de møder andre hunde, på arbejdet, hvor man bare skal holde sig i ro, ved Vesterhavet blandt flagrende drager og badegæster, på lange køreture og hotelophold til udstillinger i det store udland osv osv osv.
En af glæderne ved en mentalt sund hund er, at den er klar til enhver situation!

Jeg er uddannet dyrlæge med afsluttende speciale omhandlede hjertescannings-programmet i Cavalierklubben i Danmark. Nu arbejder jeg hos Helle Dyrlægerne i Varde, hvor jeg beskæftiger mig med både hunde, katte og kvæg.
Ud over min uddannelse som dyrlæge, har jeg taget DKK's Opdrætteruddannelse samt Opdrætteruddannelsens overbygning og Hundeholderuddannelsen – rigtig mange timer på skolebænken der gør, at jeg føler mig rigtig godt klædt på som opdrætter. 

Mit opdræt er min hobby – jeg drømmer om, at lave fysisk og psykisk sunde cavaliere med et super eksteriør. Jeg gør mig meget umage med, at vælge de forældredyr jeg mener, vil kunne give det bedste afkom, der forhåbentlig kan hjælpe med, at føre racen videre på bedste vis. Alle mine hunde er hjertescannet, patella-undersøgt og øjenlyst samt DNA-testet for Episodic Falling Syndrome og Curly Coat/Dry Eye Syndrome, inden de indgår i avl.

Jeg er primært drevet af, at lave rigtig gode hunde til mig selv, men selvfølgelig glæder det mig meget, at de hvalpe jeg ikke beholder, kan komme ud og nyde livet i fulde drag hos en kærlig familie.

For at have nogle muligheder indenfor hundeopdræt, er det nødvendigt, at kunne arbejde med mere end bare et par avlsdyr ad gangen, hvis man vil kunne se resultater, før man skal pensioneres. Men da mine hunde er familiehunde og bor indenfor i stuen, som alle mulige andre familiehunde, er der begrænsninger for, hvor mange hunde jeg kan og vil have boende her hjemme. Jeg vil have tid og overskud til mine hunde – det skal altid være på hundens præmisser!
Denne problemstilling løses med hjælp fra udstationeringsfamilier og sam-ejere. Rent praktisk fungerer det ved, at de hunde, der ikke bor hos mig, bor og har sin hverdag i en familie, men bliver lånt ud til mig, når den skal udstilles eller bruges i avlen. De udeboende hunde kommer ofte her hjemme, så de kender omgivelserne, mig og de hunde, der bor her. Derfor er der ikke noget stress forbundet med, at skulle her hjem, hvilket naturligvis er vigtigt.

Canidan’s begyndelse
De første spæde skridt til Kennel Canidan blev trådt i slutningen af 2004, da jeg så muligheden for at få min første hund. Jeg var omkring mange racer, men var i sidste ende ikke i tvivl om, at cavalieren var den helt rette for mig.
Jeg var heller ikke i tvivl om, at min hund skulle have DKK/FCI stambog. Jeg ønskede mig en black and tan hanhund med sunde forældre, men det viste sig ikke at være nemt at finde herhjemme.
Jeg var skrevet op til en hvalp flere steder, men alle steder var jeg uheldig. Et sted gik det meget galt og tæven måtte, på grund af sygdom, steriliseres midt i drægtigheden. Et sted i Tyskland kom der kun 2 tæver og hos Kennel Damehill's i Sverige kom der b/t tæver, men begge hanner i kuldet var ruby.
Som de fleste andre, der søger en lille ny hundehvalp, var min tålmodighed ved at være på det sidste, så da Gunilla fra Damehill's spurgte, om jeg ville overveje en ruby han, sagde jeg ja, og 8 uger senere, nærmere betegnet 10. juni 2005 hentede jeg Damehill's Valient Vagabond a.k.a. Canis.

Canis var en fantastisk hund, men han er ikke længere blandt os - vi savner ham hver dag!

 

Jeg håber du vil nyde min hjemmeside og at du spørger, hvis du har spørgsmål!


Med venlig hilsen
Maj-Britt Højer


Alle rettigheder til denne hjemmeside tilhører Kennel Canidan - 2012